elokuuta 12, 2011

Yrttien pakastamisesta, mustikan- ja koivunlehdistä

Bloggeri teksti 8

Yrttien pakastus ensi kaudelle
Kesälomat on onnellisesti takana ja arki on alkanut. Kuluva kesä on ollut suotuisa yrttien kannalta.
Lapin maakunnassa meille kerää yrttejä noin 100 henkilöä. Kerääjät ovat poromiesten vaimoja, luonnontuotealan yrittäjiä ja 4H -kerhon nuoria. Tänä vuonna keräys aloitettiin koivun pihkalehdellä. Koivun pihkalehti tunnetaan diureettina, nesteenpoistajana. Koivunlehtiuutetta käytetään valmistamaamme Relaxant Kosteusvoiteeseen. Koivunlehden bioaktiiviset yhdisteet tekevät kosteusvoiteesta ainutlaatuisen ominaisuuksiltaan. Koivunlehti tehostaa nesteenpoistumista kudoksista, kiinteyttää ja pehmittää ihoa - tekee ihon silkinpehmeäksi. Aivan erinomaisia ominaisuuksia, jos kysymyksessä on ikääntynyt, veltostunut tai ns. appelsiini-iho.

Mustikan lehti

Mustikan lehteä kerätään sen sisältämän runsaan antosyanosidin vuoksi. Mustikka -uutetta annettiin ensimmäisen maailmansodan aikana taistelulentäjille parantamaan heidän hämäränäköään. Nykyisin siitä valmistetaan lääkkeitä heikentyneeseen hämäränäköön. Mustikkaa kutsutaan myös superfoodiksi sen sisältämien hyvien bioaktiivisten aineiden vuoksi. Uusimpien tutkimusten mukaan tiedetään mustikan antosyanosidien estävän kollageenin rappeutumista, eli ne ovat ihon anti age -ainesosia. Mustikan anti age -ominaisuudet ovat meidän Natural Arbutin -tuotteissamme. Natural Arbutin ihonhoitosarjan ominaisuuksia ovat maksaläiskien poistaminen ja ongelmaihon hoito. Tutkimustemme mukaan nämä tuotteet sopivat erinomaisesti couperosa-iholle.

Suomalaisessa kansanparannusperinteessä mustikkamehua käytettiin palautumisjuomana ja itsekin muistan viisikymmentäluvun hiihtokilpailun päätteeksi saaneeni mustikkamehua. Ennen vanhaan mustikkaa kuivattiin talven varalle myös vatsavaivojen hoitoon.

Koivunlehti
on tunnettu teejuomana sen virtsateiden puhdistusominaisuuksien vuoksi. Koivusta tehty saunavasta eli vihta, on kautta vuosisatojen pehmittänyt myrtsimmänkin mielen.
Tenho Pitkänen

2 kommenttia:

  1. Hieno asiapohjainen luettava blogi.

    Teuvo Noormarkusta

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteesta. Oletko kiinnostunut kasveista, yrteistä, kansanparannuksesta vai mistä plogini aihepiiristä.
    Yst.terv. Tenho Pitkänen

    VastaaPoista