marraskuuta 09, 2011

Pihkaa haavoihin ja ruhjeisiin

Pihkaa vai koivunmahlaa

Bloggeriteksti 12

Pihkaa vai koivunmahlaa? Kumpaakin on käytetty vaivojen hoitoon ja parannukseen. Pihkan käyttö desinfioivana ja parantavana hoitomuotona on tunnettu jo tuhansia vuosia. Tiedetään, että Egyptin faaraoiden palsamoinnissa käytettiin männyn pihkaa. Pihkan tehoa kuvaa, että muumiot ovat säilyneet näihin aikoihin saakka. Nykytutkimus on valottanut pihkan toimintamekanismia. Pihkan on todettu estävän mikrobien kasvun, ja sisältävän aineita jotka edistävät kudosten uusiintumista. Näistä tekijöistä johtuen se on hyvä haavojen suoja- ja hoitoaine.

Kansanparannuksessa pihkaa on käytetty haavojen, ruhjeiden, ihohalkeamien (esim. kantapään pykimät) ja tikkujen aiheuttaminen tulehdusten hoitoon. Pihka kerättiin ja siihen sulatettiin ihraa, jotta siitä saataisiin helpompikäyttöistä voidetta.

Relaxant Pihkaseerumi on valmistettu männyn pihkasta saadusta uutteesta. Seerumi on hyvin levitettävää ja imeytyy nopeasti ihoon, eikä jätä ihoa tahmeaksi. Se käy hyvin vaikka auenneiden varvasvälien hoitoon, eikä vaivaa jalkasieni tai silsa enää. Pihka tehoaa hyvin myös kynsisieneen.

Pihkan keräysmenetelmistä ja opintomatkasta Vienan Karjalaan ensi kerralla lisää.

Koivunmahlan ominaisuuksiin palataan ensikeväänä.

Tenho Pitkänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti