toukokuuta 05, 2011

Detria OY HISTORIAA ja Viikon varrelta

"Turpeesta apua 100 vaivaan"
Tuosta se lähti. Itse psoriaatikkona olen hakenut krooniseen vaivaani parempaa hoitoa.
Kiihkeä elämänrytmi ja oravanpyörässä eläminen sai riittää ja piti hakea rytmin vaihtoa ja joka vei sapattivuoden pitoon 1994 Sevettijärvelle. Olin ollut Sevetissä vuoden, siikaa kalastellen, kun yllämainittu otsikko sattui silmiini lehdestä. Tuolloin tuntui siltä, että voisi alkaa tekemään ns. oikeaa työtä. Paneuduin kirjallisuusselvitykseen yrttihoidoista ja kansanparannusperinteestä.
Havaitsin, että yrttihoidot perustuivat kansanparantajien vuosisataiseen viisauteen ja kokemukseen. Pohdinnoissani päädyin siihen, että tässä voisi olla bisnesmahdollisuus, kun kansanparantajien viisaus paketoitaisiin nykyajan kuluttajille helppokäyttöiseen muotoon.
Deria OY perustin 1996 ja hankin osuuden Oulun Medipolikselta toimivaan bioteknologiayritykseen. Tästä alkoi tutkimus ja tuotekehitys kohti ensimmäistä tuotetta Relaxant Lihastenrentouttajaa. Uskottavuus oli kiven alla, kun hain tuotekehitysrahaa silloiselta KTM(Kauppa-ja teollisuusministeriö). Viisi kertaa heitettiin ulos ideani kansa ja kuudennella kerralla tärppäsi. Yritystutkija varmaan väsähti ja luovutti, sain rahani ja yritystukija sai rauhan.
Lisää historiasta seuraavan kerran.
Tenho Pitkänen

VIIKON VARRELTA
Harmia on tällä viikolla aiheuttanut SEPA-pankkitilien käyttöön siirtyminen. Tuntuu siltä, että Eurooppalainen maksujärjestelmä on askel taaksepäin, niin huonosti se toimii.
Hyvääkin viikkoon kuuluu. Arbutinin kauppa on käynyt. Piti välillä myydä ei oota. Keskustelupalstoilta löytyy tyytymättömiä asiakkaita, jotka eivät ole saaneet apua maksaläiskiinsä. Ykkössääntö on, että aloita ajoissa, ennen kuin ne ilmestyvät. Maksaläiskän tunnistat siitä, että keväällä valon lisääntyessä ne ilmestyvät ja syksyllä valon vähetessä ne häviävät.
Tänään RAMKIN kampuksella vastaani tuli eräs opettaja, pysäytti minut ja kerto:.-"Yöllä minulla oli ankara suonenveto jalassani, laiton relaxantia ja tässä sitä taas vipelletään".
Ensi viikolla jatkan historian kertomusta ja aloitan matkakertomukseni Vienan-Karjalan kansanparannusperinteen keräysmatkoistani.
Tenho Pitkänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti