toukokuuta 19, 2011

Detria Oy historiaa, jatkoa.

Kun silloiselta KTM:ltä rahoituspäätös oli saatu, alkoi tuotekehitys ja tutkimusprosessi.
Tähän prosessiin tarvitsin asiantuntijoita. Ensimmäinen heistä oli Venäjän Karjalainen neurologi Ljudmila Rumjantseva, silloin Petroskoin Yliopistollisen sairaalan ylilääkäri. Hän oli perehtynyt venäläiseen kansanparannusperinteeseen. Hän tunsi noin 2000 kansanparannusreseptiä yrttihoidoista. Toiseksi asiantuntijaksi tuli Oulun Medipolikselta bioteknologiayritys, josta ostettiin osuus.

Ensimmäinen tavoite oli kehittää tuote urheilijoiden lihashuoltoon. Tuotteesta lähdettiin kehittämään voidetta ja tavoitteeksi asetettiin; nopeuttaa lihasten palautumista ja poistaa lihaskrampin. Testikumppaniksi saimme Puolustusvoimien Urheilukoulun Lahdesta.

Kahden vuoden kehitystyön tuloksena syntyi Relaxant Lihastenrentouttaja. Käyttäjätesteissä voitiin osoittaa voiteen lyhentävän lihasten palautumisaikaa ja lihaskramppi hellitti noin 15 min. kuluttua. Erityisenä lisäarvona havaittiin tuotteen vähentävän lihasten rasituskipua. Myöhemmin tuotteelle on tehty Ammattikorkeakouluissa opinnäytetöitä. Uusia käyttötarkoituksia näissä tutkimuksissa on löytynyt.
Hyviä tuloksia on saatu mm. toimistotyöntekijöiden niska- ja hartiaseudun lihaskireyksien vähentämisessä sekä salibandy -lajissa tyypillisien puujalkavammojen hoidossa.

Olen sanonut, että Detria sai siivet alleen ”mummoenergialla”. Ikääntyneet ihmiset omivat tuotteen. He hoitivat kolottavia jäseniään Lihastenrentouttajalla.

Viikon varrelta

Tulevana viikonloppuna osallistumme Oulun Erämessuille. Valmistelut ovat vieneet paljon aikaa viikon varrella. Messuilla esittelemme meidän Relaxant Animal -eläintuotesarjaamme. Tuotesarjaan kuuluvat Tassuvoide koirille, Hoitoseerumi hilseilevälle ja kutiavalle iholle (rauhoittaa myös hyönteisten puremia), Hoitovoide hevosten riviin ja ongelmaihon Pesuneste.

Tuotekehitysrintamalta hyviä uutisia. Kosteusvoide psoriasis- ja atopiaiholle etenee. Käyttäjätestiryhmän tuloksia on saatu ja kokemukset vaikuttavat hyviltä. Testiryhmän ihmiset kertovat siistimmästä ihosta, hilseilyn vähenemisestä ja joustavammasta ihosta.

Tenho Pitkänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti